Välj en sida

OM OSS

Bakom viinikaverit.fi finns Kati och Martin vars starka intresse för viner, och gedigna kunskap fick dem att inleda samarbetet år 2015. De har båda avlagt WSETs utbildningar, Kati Level 3 Advanced och Martin Level 4 Diploma. Martin har därtill avlagt Master Level Certificate in Champagne. De har även båda en magistersexamen i ekonomi. Kati jobbar för tillfället på WSET 4 Diploma.

MARTIN

Martin har gedigen erfarenhet av vinutbildningar för både större och mindre grupper samt hur vin kombineras med mat på bästa sätt. Martin är specialicerad på skumvin och framförallt champagne.

KATI

Kati har fungerat som krögare, vinutbildare och importör av viner. Hon skräddarsyr även gärna vinlistor och vinresor. Katis specialområde är Italien och framförallt Piemonte.

VÅR FILOSOFI

Vin är roligt och spännande! Hos oss behöver du inte vara expert på viner, utan den delen sköter vi om, så att du kan fokusera på att smaka och lära dig nya saker. Vi delar med oss av vår kunskap på ett avslappnat och okonstlat sätt, och gör det lika lätt och gärna på finska, svenska eller engelska. På våra tastings är det lätt att känna sig hemma och vi uppmuntrar till frågor och diskussion.

TJÄNSTER

Tastings enligt valt tema. Temat kan vara exempelvis champagne, skumvin, introduktion till vita viner, roséviner eller röda viner. Vi gör även gärna tastings kring något specifikt land eller en viss druva. Eller kring kombination vin och ost, vin och mat eller vin och choklad. Vi är specialiserade på så kallade ”Battle Tastings” där en druva, ett land eller en framställningsmetod ställs mot en annan.
Då representerar vi varsin sida och kampen kan börja. Den förra kampen vanns 4 – 2 av Kati (Italien) mot Martin (Spanien). Hur går det nästa gång? Varje tasting byggs alltid enligt kundens önskemål, tidtabell och budget. Ett ypperligt val för företagskvällen, för kompisgänget eller på föreningens höstmöte. Även större tastinghelheter (läs utbildningsprogram) är möjliga att organisera.

Promotion för importörer. Ta kontakt om du behöver synlighet, vi skräddarsyr en kampanj enligt dina önskemål med fokus på en balanserad helhet. Kampanjen kan innehålla exempelvis tastings, utbildning av personal på restauranger och barer samt synlighet i media.

Hyr in en sommelier. Behöver du någon som ser över vinlistan och utbildar din personal? Via oss är det möjligt att på dagsbasis hyra in en sommelier som hjälper dig i restaurangen. Ta kontakt om du vill förnya/förbättra eller förtydliga dryckernas roll tillsammans med maten i din restaurang.

Vinresor. Vi organiserar även på begäran vinresor till intressanta och spännande vinområden. Med på resan finns alltid någon från oss som guidar dig djupare in i vinets värld. Vill du ha en erfarenhet utöver det vanliga? Då är en vinresa i gott sällskap något för dig!